HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een ERP-systeem werkt door middel van een centrale database waarin alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Het automatiseert bedrijfsprocessen en zorgt voor stroomlijning van informatie tussen afdelingen. Het biedt geïntegreerde oplossingen en kan geautomatiseerde rapportages genereren voor betere besluitvorming.

Een ERP-systeem werkt door middel van een centrale database waarin alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Het automatiseert bedrijfsprocessen en zorgt voor stroomlijning van informatie tussen afdelingen. Het biedt geïntegreerde oplossingen en kan geautomatiseerde rapportages genereren voor betere besluitvorming.

 Cubus biedt voordelen zoals verbeterde efficiëntie, betere besluitvorming, hogere productiviteit, verbeterde klanttevredenheid en kostenbesparingen.

Met Cubus kunnen we bevestigen dat ons systeem verschillende bedrijfsprocessen kan automatiseren, zoals voorraadbeheer, inkoop, verkoop, financiën en HR. Het gebruik van een geïntegreerd ERP-systeem kan leiden tot betere efficiëntie, nauwkeurigheid en prestaties in uw bedrijf.

De belangrijkste functies van Cubus zijn het automatiseren en integreren van bedrijfsprocessen, zoals voorraadbeheer, inkoop, verkoop, financiën en HR, en het bieden van gegevensbeheer, rapportage en analyse van bedrijfsprestaties. Dit leidt tot een verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid, en biedt realtime gegevens om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Ja, Cubus kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf door middel van maatwerk of het selecteren van modules die relevant zijn voor het bedrijf.

Cubus kan de samenwerking binnen een bedrijf verbeteren door middel van gedeelde informatie, verbeterde communicatie en een gemeenschappelijk platform voor het delen van informatie en processen.

Bedrijfssectoren die gebruik maken van ERP-systemen zijn onder meer productie, distributie, retail, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en overheid.

Ja, Cubus is geschikt voor kleine bedrijven. Door het gebruik van Cubus kunnen kleine bedrijven hun bedrijfsprocessen automatiseren, gegevens centraliseren en realtime inzichten verkrijgen, wat hen kan helpen bij het nemen van betere zakelijke beslissingen.

De kosten van een ERP-systeem variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, het aantal gebruikers, de functionaliteiten en aanpassingen die nodig zijn. De prijzen kunnen variëren van enkele duizenden tot honderdduizenden euro’s.

De duur van ERP-implementatie verschilt op basis van complexiteit en omvang.

Met Cubus kunt u verschillende soorten rapporten genereren, waaronder financiële rapporten, operationele rapporten, voorraad- en inkoop-rapporten, verkoop- en marketing-rapporten en HR-rapporten.

Ja, Cubus kan worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen, zoals CRM-systemen, productie- en logistieke systemen, en e-commerce platforms.

Cubus biedt een hoge mate van veiligheid, met functies zoals toegangscontrole, versleuteling van gegevens en back-up en herstel van gegevens in geval van een storing of cyberaanval. Het is echter belangrijk om regelmatig updates en beveiligingspatches te installeren en de beveiligingsrichtlijnen van Cubus te volgen om de veiligheid te waarborgen.

Prestaties kunnen worden gemeten aan de hand van verschillende KPI’s zoals uptime, responstijd, doorvoer en fouten.

Ja, Cubus kan worden geïntegreerd met e-commerce platformen om de informatie-uitwisseling te stroomlijnen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Gebruikersrechten kunnen worden beheerd door het toewijzen van rollen en rechten aan gebruikers op basis van hun functies en verantwoordelijkheden.

Cubus wordt beschouwd als een gebruiksvriendelijk ERP-systeem en vereist over het algemeen minder training in vergelijking met andere systemen.

Ja, het is mogelijk om Cubus op afstand te gebruiken met behulp van internetverbindingen en veilige toegangsmethoden.

Problemen met Cubus kunnen worden opgelost door te zoeken naar mogelijke oorzaken, het raadplegen van de documentatie van het systeem en indien nodig contact op te nemen met Cubus.

De snelheid waarmee informatie kan worden gevonden in Cubus kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de database en de effectiviteit van de zoekfuncties binnen het systeem.

Kosten om te overwegen bij het implementeren van Cubus zijn onder meer licenties, implementatie- en aanpassingskosten, training en onderhoudskosten.

Cubus helpt bij het beheren van de supply chain door het stroomlijnen van processen, het verbeteren van communicatie tussen afdelingen en het bieden van realtime inzicht in de voorraad, orders en leveringen.

Cubus helpt bij het beheren van de voorraad door het bieden van realtime inzicht in de beschikbare voorraad, de locatie van de voorraad en de beweging van de voorraad door de toeleveringsketen.

De beste manier om een ERP-systeem te selecteren voor uw bedrijf is door een grondige analyse te maken van uw bedrijfsprocessen, de functies en functies te identificeren die u nodig heeft en verschillende ERP-leveranciers te evalueren op basis van hun functionaliteit, kosten en reputatie.

Ja, Cubus kan worden geïntegreerd met uw boekhoudsoftware om de financiële administratie te stroomlijnen en de gegevensconsistentie te verbeteren.

  • Bij Cubus kun je de gebruikerservaring aanpassen aan jouw behoeften door de interface te veranderen en toegang te krijgen tot specifieke informatie en functies op basis van jouw rol en wat je nodig hebt.

 

Cubus helpt bij het beheren van de verkoop en distributie door inzicht te bieden in de vraag, het stroomlijnen van orderverwerking en voorraadbeheer, en het optimaliseren van de toeleveringsketen.

Cubus helpt bij het beheren van klantrelaties door het bieden van een centraal klantprofiel, inzicht in de verkoopgeschiedenis en het verbeteren van de klantenservice en communicatie.

Cubus helpt bij het beheren van projecten door het bieden van projectmanagementtools, resourceplanning en budgetbeheer.

Cubus biedt verschillende soorten training, zoals initiële training voor gebruikers, opleiding voor beheerders en continue ondersteuning en onderhoud.

Om een maatwerkoplossing te krijgen voor jouw specifieke behoeften, werkt Cubus graag samen om de vereiste aanpassingen en configuraties te identificeren en deze te implementeren. Zo kunnen we samen een oplossing op maat creëren die perfect past bij jouw bedrijf.

Het belangrijkste verschil is dat cloudgebaseerde systemen toegankelijk zijn via het internet en worden gehost door een externe provider, terwijl on-premises systemen lokaal worden gehost op de servers van de klant. Cloudgebaseerde systemen zijn over het algemeen flexibeler, schaalbaarder en vereisen minder technisch onderhoud, terwijl on-premises systemen meer controle bieden over de infrastructuur en beveiliging.

Cubus helpt bij het beheren van de productie door middel van voorraadbeheer, werkorderbeheer, productieplanning en -tracking, en kwaliteitscontrole.

Ja, Cubus wordt gebruikt voor meerdere vestigingen door middel van centrale databases en meerdere toegangsrechten voor verschillende gebruikers.

Cubus helpt bij het beheren van de logistiek door middel van voorraadbeheer, inkomende en uitgaande goederen, transportplanning en -tracking, en rapportage over de prestaties van de toeleveringsketen.

Cubus helpt bij het beheren van de inkoop door middel van leveranciersbeheer, inkooporders en -facturen, voorraadbeheer en rapportage over leveranciersprestaties.

Cubus helpt bij het beheren van het personeel door middel van HR-management tools, salarisadministratie, beheer van werknemers prestaties, verzuimbeheer en rapportage over HR-prestaties.

Cubus helpt bij het beheren van de financiën door middel van boekhouding, facturering, betalingsbeheer, budgettering en rapportage over financiële prestaties.

Ja, Cubus wordt gebruikt voor projectbeheer door middel van projectmanagement tools, resource planning, budgetbeheer en rapportage over projectprestaties.

Cubus neemt beveiligingsmaatregelen zeer serieus. De ERP-software is gebouwd met de nieuwste beveiligingsprotocollen en biedt robuuste functies zoals encryptie, toegangscontrole, audit trails, en geavanceerde firewalls om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn.

 

Cubus maakt nog geen gebruik van een mobiele app.

De kosten voor upgrades en onderhoud van een ERP-systeem zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van uw organisatie, de complexiteit van uw bedrijfsprocessen en de mate van maatwerk in uw systeem. Bij Cubus bieden we op maat gemaakte prijsmodellen en transparante kostenstructuren zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Cubus helpt bij het beheren van de service en onderhoud door middel van functies zoals onderhoudsplanning, taakbeheer, en het bijhouden van service geschiedenis. Hiermee kunt u uw service- en onderhoudsprocessen stroomlijnen en de uptime van uw apparatuur maximaliseren.

Ja, Cubus wordt geïntegreerd met uw CRM-software. Dit biedt een naadloze integratie van uw klantgegevens, zodat u een 360-graden beeld van uw klanten kunt krijgen en uw verkoop- en marketinginspanningen beter afstemmen op hun behoeften.

Met de rapportage- en analysemogelijkheden van Cubus kunt u snel en gemakkelijk toegang krijgen tot essentiële bedrijfsgegevens en deze analyseren om trends te identificeren, knelpunten te ontdekken en kansen te vinden om uw bedrijf te verbeteren.

Cubus helpt bij het beheren van de voorraad door middel van functies zoals voorraadbeheer, inkooporders en bestelbeheer. Dit biedt u volledige controle over uw voorraadniveaus en helpt u om de juiste hoeveelheid producten op het juiste moment te bestellen om aan de vraag te voldoen.

Cubus kan worden gebruikt voor projectbeheer. Cubus biedt bijvoorbeeld projectmanagementfuncties, waarmee projecten kunnen worden gepland, gevolgd en beheerd.

Cubus kan worden geïntegreerd met verschillende soorten systemen, zoals CRM-systemen, e-commerce platforms, logistieke systemen en meer.

Cubus helpt bij het beheren van de productkwaliteit door middel van functies zoals kwaliteitscontrole, tracking en tracing en documentbeheer.

Cubus kan worden geïntegreerd met e-commerce platforms. Cubus biedt bijvoorbeeld integraties met verschillende populaire e-commerce platforms.

Cubus helpt bij het beheren van kosten en uitgaven door middel van functies zoals budgettering, kostenanalyse en rapportage.

Cubus biedt verschillende soorten rapporten en analyses, waaronder financiële rapporten, voorraad rapporten, verkooprapporten en meer.

Cubus kan worden gebruikt voor supply chain management. Cubus biedt bijvoorbeeld functies voor voorraadbeheer, inkoopbeheer en logistiekbeheer.

Cubus kan de communicatie tussen afdelingen verbeteren door het delen van real-time informatie, het verminderen van dubbel werk en het bevorderen van samenwerking en transparantie.

Cubus biedt ondersteuning aan zoals; training, implementatie en technische ondersteuning.

Cubus helpt bij het beheren van contracten door het opslaan van contractinformatie, het monitoren van deadlines en het automatiseren van betalingen.

Cubus helpt bij het beheren van garanties en retouren door het bijhouden van informatie over producten en klanten, het verwerken van retour aanvragen en het genereren van rapporten voor analyse.

Cubus kan worden gebruikt voor documentbeheer door het opslaan van documenten, het delen van informatie en het zorgen voor versiebeheer.

Cubus helpt bij het beheren van inkomsten en winstgevendheid door het verstrekken van real-time informatie over kosten, marges en omzet.

Cubus kan gebruikt worden voor de administratie van human resources, zoals het bijhouden van personeelsinformatie, het beheren van salarissen en het genereren van rapporten voor HR-analyse.

Cubus helpt bij het beheren van compliance met de privacywetgeving door het opslaan en beheren van persoonlijke gegevens, het beperken van toegang tot gevoelige informatie en het genereren van rapporten voor auditing.

Cubus kan worden geïntegreerd met marketing automatiseringssoftware voor het delen van klantinformatie en het bijhouden van marketingcampagnes.

Cubus helpt bij het  beheren van klachten en feedback van klanten door het bijhouden van klantinformatie, het verwerken van klachten en feedback en het genereren van rapporten voor analyse.

Cubus kan worden gebruikt voor het beheer van activa, zoals het bijhouden van inventaris, het beheren van afschrijvingen en het plannen van onderhoud.

Een ERP-systeem kan helpen bij het beheren van de toeleveringsketen door het stroomlijnen van inkoopprocessen, het beheren van leveranciersinformatie en het optimaliseren van voorraadbeheer.

Cubus kan worden gebruikt voor het beheer van projectkosten, zoals het bijhouden van budgetten, kosten en facturen.

Cubus kan worden geïntegreerd met project management software voor het delen van projectinformatie en het bijhouden van projectkosten.

Cubus helpt bij het verbeteren van de klanttevredenheid door het verbeteren van de efficiëntie, het verhogen van de nauwkeurigheid van de levering en het bieden van een betere klantenservice.

 

Cubus kan worden geïntegreerd met CRM-software voor het delen van klantinformatie en het optimaliseren van werkprocessen.

Cubus helpt bij het beheren van contracten met leveranciers door het bijhouden van contractinformatie, het genereren van automatische waarschuwingen voor contractvernieuwingen en het beheren van betalingen.

Cubus kan worden gebruikt voor kwaliteitsbeheer, bijvoorbeeld door het vastleggen van kwaliteitsgegevens en het genereren van rapporten voor kwaliteitsborging.

Cubus helpt bij het beheren van de capaciteit en planning door het bijhouden van productiecapaciteit, het plannen van productieorders en het genereren van productieplanningen.

Cubus kan worden gebruikt voor asset tracking, bijvoorbeeld door het bijhouden van locaties en onderhoudsgeschiedenis van bedrijfsmiddelen.

Cubus helpt bij het beheren van de voorraadwaarde door het bijhouden van voorraadkosten, waaronder inkoop- en opslagkosten, en door het genereren van rapporten over de voorraadwaarde.

Cubus kan worden geïntegreerd met betalingsverwerking systemen voor het bijhouden van betalingen en het automatiseren van financiële transacties.

Cubus helpt bij het beheren van productieprocessen door het bijhouden van productieorders, het beheren van grondstoffen en het plannen van productieactiviteiten.

Cubus helpt bij het beheren van de veiligheid van producten en diensten door het bijhouden van productinformatie, het beheren van productieprocessen en het genereren van rapporten over productveiligheid.

Cubus kan worden gebruikt voor het beheren van de productieplanning.

Cubus helpt bij het beheren van de productiekosten door middel van geautomatiseerde processen voor kostenberekening en -analyse.

Cubus kan worden geïntegreerd met logistieke software om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren.

Cubus helpt bij het beheren van de klanttevredenheid door middel van geautomatiseerde processen voor orderverwerking, levering en klantenservice.

Cubus  kan worden gebruikt voor het beheren van de projectbudgetten.

Cubus helpt bij het beheren van de arbeidskosten door middel van geautomatiseerde urenregistratie en loonadministratie.

Cubus kan worden geïntegreerd met e-mail marketing software om de verkoop te stimuleren.

 

Cubus kan worden gebruikt voor het beheren van de productiecapaciteit. Het kan helpen bij het plannen en volgen van de productieprocessen en de beschikbaarheid van resources, waaronder personeel, apparatuur en materialen.

Cubus helpt bij het beheren van de klantrelaties door het centraal opslaan van klantgegevens en het bijhouden van de interacties met klanten, zoals bestellingen en serviceverzoeken. Dit stelt bedrijven in staat om gerichtere marketingcampagnes te voeren en betere klantenservice te bieden.

Cubus kan worden geïntegreerd met een helpdesksysteem om klantvragen en -problemen efficiënter te kunnen afhandelen. Klantgegevens en eerdere interacties met het bedrijf kunnen worden opgehaald en gekoppeld aan helpdesk verzoeken, waardoor snellere en betere oplossingen kunnen worden geboden.

Cubus kan helpen bij het beheren van de leveranciersprestaties door het bijhouden van gegevens over leveranciers, zoals levertijden en kwaliteit van geleverde producten en diensten. Dit kan bedrijven helpen bij het selecteren van de beste leveranciers en het verbeteren van de relaties met bestaande leveranciers.

Cubus kan worden gebruikt voor het beheren van de prijzen en kortingen. Het kan prijslijsten en kortingsstructuren vastleggen en deze automatisch toepassen op bestellingen en facturen.

Cubus kan helpen bij het beheren van de kwaliteit van de dienstverlening door het vastleggen en volgen van kwaliteitscontroles en -procedures. Dit kan bedrijven helpen om de kwaliteit van hun producten en diensten te verbeteren en te voldoen aan regelgeving en normen.

Cubus kan worden geïntegreerd met boekhoudsoftware om financiële transacties en boekhoudkundige processen te automatiseren. Dit kan helpen bij het verminderen van fouten en het versnellen van de boekhoudkundige afhandeling.

Diensten

Cubus een product van Clearis B.V.

Schoutenstraat 7 
3771 CE Barneveld
info@cubus.nl
0342 70 11 74

Copyright Clearis B.V.
© 2023 alle rechten voorbehouden.